Till innehållet Till sidfoten To English Till startsidan

Anna Bäckvall

Siktlinjer - Skiftande landskap av Anna Bäckvall
En multisensorisk utställning där bildkonst möter ljud och doft.
 
Vernissage 19 juli kl. 16.00-20.00
Föreställningen pågår till 30 juli. 
 
I utställningen Siktlinjer av Anna Bäckvall leder riktningar och spår oss genom skiftande landskap. Platser som inbjuder betraktaren att fylla dem med sina egna berättelser: Vad hände innan? Vad kommer att ske härnäst? Stämningar, dofter och ljudbilder vävs samman och omger oss. Dessa landskap blir som scenografier, spegelbilder av våra inre världar, fyllda av associationer, minnen och rädslor. Verken fungerar som kompasser, siktlinjer som både begränsar och vidgar våra sinnen.
 
Konstnären har arbetat med en multisensorisk upplevelse där samarbete med konstnärerna Samar Jabri (ljudkonst) och Kerstin Strömberg (doftkonst) har resulterat i Art On Art-verk, tolkningar av konstverk och naturens landskap.
 
Anna Bäckvall (född 1974, Sverige) är en mångsidig konstnär som utforskar olika konstnärliga uttryck. Hennes arbete kretsar kring färg – dess skiftningar, krockar och dynamik – och skapar en rik palett av nyanser och stämningar. Med en bakgrund som dansare och koreograf har Bäckvall övergått till bildkonst, där färg skapar rumslighet och upplevelsen av konstverket liknar dansens nu. Hennes verk varierar mellan figurativt och abstrakt, med färgens skiftningar som gemensam nämnare. 
 
Samar Jabri  (Baqqa sound) är en mångsidig ljudkonstnär och musikproducent med erfarenhet från b.la ljudproduktion till ”Reflekterad olydnad” - Östgotateatern och utställningen ”Onde A luta Termina” på Röda Sten 2023. 
 
I ”Siktlinjer” tolkar Samar konstverken och översätter deras berättelser till poetiska gestaltningar. Genom en subtil fusion av natur-ljudbilder och ambienta piano- och violinmelodier gestaltar hon konnotationer som väcks till liv i mötet med de oljemålade naturlandskapen. 

Kerstin Strömberg gestaltar naturmiljöer med unika parfymkreationer som kompletterar den visuella och auditiva upplevelsen.
 
Hon har varit en aktiv doftkonstnär och parfymkreatör sedan 2014, med utbildning bland annat i Italien. Kerstin har mottagit en internationell utmärkelse i Florens, Primo Classificato, för sin parfym "Profumo di Fieno" 2017. Hon har medverkat med doftverk i utställningar såsom "En trilogi i doft - om Göteborg" och "Stigar och hav", där hennes doftkompositioner integrerats med andra konstnärers konstformer. I samband med "Siktlinjer" har Kerstin bland annat skapat abstrakta parfymkreationer inspirerade av platser i Bohuslän, varav några är en direkt tolkning av Anna Bäckvalls tavlor. Kerstins doftverk är immersiva och skapade av autentiskt växtmaterial.
 
Mer info om bildkonstnären: https://www.annabackvall.com
Mer info om ljudkonstnären: www.Baqqasound.com
Mer info om doftkonstnär: https://www.artinexperience.com

Evenemang i {{calendarMonth.format("MMMM")}}

  1. -
    Strandverket
  2. -
    Strandverket
  3. -
    Strandverket
  4. -
    Strandverket

Evenemang

Öppettider
E-post