Till innehållet Till sidfoten To English Till startsidan

Guldkorn med Korngold

 
"Vi gör allt för att ta musiken till er. Till er dag vid havet på Marstrand, till er picknick i stadsparken i Lidköping eller till er lokala kyrka. Vi vill också ge er alla, oavsett hur van man är vid klassisk musik, en chans att ta till er musiken.

I vårat program finns det därför något för alla. Erich Wolfgang Korngold låg på egen hand bakom en revolutionerande musikstil som skulle komma att bli soundtracket till Hollywood. Han skrev själv musiken till otaliga filmer, där Robin Hood med Errol Flynn är den mest kända, och det är omöjligt att föreställa sig en Hollywood-kompositör som inte tagit inspiration från Korngolds imponerande livsverk. Så om du gillar John Williams, Hans Zimmer eller Danny Elfman kan vi lova att du kommer gilla musiken av allas deras nestor: Korngold.

W. A. Mozart och Carl Nielsen står för partyt i programmet. Båda har en omisskännlig förmåga att gestalta energi genom musik på ett sätt som smittar musiker såväl som publik. Är du “the life of the party” så är detta något för dig!

Andrea Tarrodi tar oss med på tur ut i naturen, där vi hör ljudet av en exotisk skog och dess fåglar. Hon blandar ett musikaliskt uttryck som påminner om Korngold med bokstavliga imitationer av fåglarnas sång. Fioler drillar och kvittrar på ett sätt som bokstavligt tar dig som lyssnare till en annan plats. Gillar du “långa promenader i skogen”? Då är Tarrodi något för dig!"


Program:
Carl Nielsen ur Lille Svit
Andrea Tarrodi Paradisfåglar
Anton Webern Langsamer satz
W. A Mozart Allegro ur Stråkkvartett nr. 14
Erich Wolfgang Korngold Symphonic Serenade

Välkomna!
Konserter sommaren 2024 genomförs med generöst stöd från Stenastiftelsen

Evenemang i {{calendarMonth.format("MMMM")}}

  1. Strandverket

Evenemang

Öppettider
E-post