Till innehållet Till sidfoten To English Till startsidan

Utställning med Maya Lawson-Laane, Ylva Jonsson, Mats Jonsson.

Konstutställning med Maya Lawson-Laane (Norge), Ylva Jonsson och Mats Jonsson. Konstnärerna ställer ut sina verk på Strandverket Konsthall och utställningen pågår den 20 – 29 maj. VERNISSAGE lördagen den 20 maj.

Maya Lawson-Laane målar med skrapa. Tunna, transparenta lager, ett lager om dagen. I hennes målningar finns en musikalitet, rytm och balans, en källa till energi och livsglädje i en värld fylld av oro. Här fins något att vila ögonen på, et andningsrum, en bekymmersfri zon, ett positivt eko.
Hon är norsk, född i Australien, sidan tidigare bosatt i Dalsland, jurymedlem i Galleri Olika och Konstvandringen i Dalsland. Hon bor och arbetar nu på gården Laane Vestre i Tønsberg, Norge. Jurymedlem, tidigare vice ordförande i NFUK (Norsk förening för fristående konstnärer) och ordförande i stipendiekommittén.

Ylva Jonssons skulpturer samsas hårt med mjukt och sparsmakat med färgrikt. Kontrasten mellan metallnätet och de mjuka kvinnliga formerna är speciell. Ljus hittar in och igenom skulpturerna med sirliga skuggor som resultat. Fågelskulpturer, charmiga och fantasifulla, alltid av en helt egen sort kommer också att landa på Strandverket i vår.

Mats Jonsson skapar med kameran som verktyg. Han målar motiv med medvetna kamerarörelser, (Intentional Camera Movement - ICM). Färger, former och linjer, några träd eller blad, ett hav eller himmel, allt finns där runt omkring oss. Här samsas suggestiva bilder med mer konkreta, naturligtvis öppna för egna tolkningar.

Evenemang i {{calendarMonth.format("MMMM")}}

  1. Strandverket
  2. Strandverket

Evenemang

Öppettider
E-post